понеделник, 29 април 2024 г.

Разкриха подробности за унищожаването на американския „патриот“ в Киев

Вчера в Киев американският зенитно-ракетен комплекс „Пейтриът“ е унищожил от въздушна засада носителя на хиперзвукови ракети „Кинжал“ МиГ-31К, съобщиха някои западни медии като Ройтерс.

„Благодарение на скоростта на „кинжала“ американската система за противовъздушна отбрана беше внезапно унищожена от въздушна засада, така че бойните части на противника не можаха да направят нищо, за да защитят зенитните си системи“, заявява събеседник на медията.

Както е добавил той, скоростта на ракетата „Кинжал“ позволява на руските сили да поразят военни обекти в Украйна за няколко минути, поради което цели като системите „Пейтриът“ не успяват да променят позицията си след изстрел или да вкарат нови ракети в ракети-носители.

В същото време агенция Ройтерс пише, че американски служители твърдят, че системата „Пейтриът“ най-вероятно е била повредена, а не унищожена, по време на атаката с руската ракета „Кинжал“.

Според статията „Вашингтон и Киев вече обсъждат как да поправят системата и за момента не изглежда, че ще трябва да я изнасят от територията на Украйна“. Подчертава се, че американската страна планира да получи допълнителна информация за събитието.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html