четвъртък, 2 май 2024 г.

Долф Лундгрен води тежка битка с рака

Лекарите му дават надежда, че ще оздравее

Долф Лундгрен е водил стотици битки в киното, а една от най-легендарните му е тази със Силвестър Сталоун в боксовата сага „Роки“. В момента обаче 65-годишният шведски актьор води най-тежката си битка в живота – с рака. В шоуто на Греъм Бенсингър екшън звездата говори откровено за проблемите си с коварната болест и за сложните си отношения със Слай.

Лундгрен призна, че е диагностициран с тумор на бъбрека още през 2015 г. Туморът е отстранен успешно, но за съжаление през 2020 г. се оказва, че има нови онкообразувания в белия дроб, бъбреците, стомаха и гръбначния стълб.

Високият викинг и в живота е като образите от филмите – мъжко момче и биткаджия, който никога не се предава. Долф веднага се подлага на нови операции и дори показа клипче как се възстановява след интервенциите по отстраняването на шест тумора – с тренировки. За жалост, проблемите не спират!  „Подготвяхме филм, в който участвах като режисьор и актьор. Лекарят ми се обади, и каза, че са открили още един тумор в черния дроб. Тогава започнах да осъзнавам колко е сериозно наистина“, каза актьорът. Образуванието е било прекалено голямо да се оперира, което наложило друго лечение с много неприятни странични ефекти. Звездата трудно понасял каквато и да е храна и отслабва зловещо. „Попитах доктора колко време ми остава да живея. Мисля, че каза две или три години, но по гласа му разбрах, че вероятно мисли за доста по-малко“, сподели мъжагата.

Долф призна, че има голяма вероятност той сам да си е причинил всичко. В началото на филмовата си кариера той бе известен с впечатляващата си фигура, която в комбинация със сините очи му носеше роля след роля и не малко успехи на нежния фронт. Уви, всичко си има цена! За да поддържа тази форма, актьорът прекалявал със стероиди, заради които и смята, че дължи заболяването си.

Друг лекар му предписал алтернативно лечение и за сега то върви успешно и има шанс ракът да си отиде. Следва поредната операция и надеждата, че с медикаменти всичко ще остане в миналото. Лундгрен говори и за приятелството си със Силвестър Сталоун, което разцъфтя в „Роки“. Мъжка дружба, но с трудни моменти.  Един от тях е по време на снимките на „Непобедимите“ през 2010 г. Тогава напрежението между Долф и Слай стига до връхна точка, като шведът споделя, че е бил на път да посегне на Сталоун.

„При една от сцените беше много груб. Крещеше ми. Мислех да го набия и да си тръгна“, припомня си Лундгрен. В крайна сметка Слай се извинил и двамата са приятели и до днес.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html