петък, 26 април 2024 г.

Борислав Сарафов: Познавам Гешев, страхувам се за живота си

Иван Гешев изнудва политици с висящи разследвания, настанил се е в държавна резиденция, кабинетът му е превърнат в хан за ромски барони, а самият той е неуравновесен и вреден за прокуратурата. Това са само част от твърденията на заместника му Борислав Сарафов, който отговори на изявлението на Гешев от сутринта.

Страх ме е за живота ми, заяви Борислав Сарафов и направи аналогия с разстреляния върховен прокурор Николай Колев, който беше убит 2002 г.

„Няма да правя театър и да късам ритуално и  демонстративно оставка. Тази роля отива на г-н Гешев. Ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика – доколкото това изобщо е възможно в тази ситуация. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължения, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите. Никога не съм искал да се стигне до това. Стигнахме точката на нетърпимост, че е необходим дълбок катарзис и да се отреже гнилото в прокуратурата“, каза още зам.-главният прокурор.

„Г-н Гешев ползва като лична резиденция една емблематична къща в курорта Боровец. Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма „Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване. Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да било друг – не притежава Нотариален акт за собственост на институцията Прокуратура на Република България”, заяви Сарафов.

„Тъй като познавам г-н Иван Гешев, заявявам, че се страхувам за живота си и настоявам за охрана от Министерството на правосъдието, за да не се окажа убит така, както беше убит прокуроро Колев преди 20-ина години при един друг главен прокурор. Призовавам правосъдния министър Крум Зарков да предприеме необходините действия, за да може още днес да бъде защитена физическата ми сигурност. Защото познавам г-н Гешев и иемнно затова се страхувам за своя живот“, категоричен е Сарафов. Той допълни, че поиска закрила от МВР. Заяви също така, че няма намерение да подава оставка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html