петък, 26 април 2024 г.

Крум Зарков: Проблемът с поста на главния прокурор трябва да се реши законово

Снимка: БГНЕС

Част от Прокурорската колегия поиска оставката на главния прокурор, с което процедурата по отстраняването му пред Висшия съдебен съвет (ВСС) е отворена. Тя ще се развива и ще завърши в рамките на ВСС. Това каза пред журналисти в Пловдив служебният министър на правосъдието Крум Зарков, съобщи БТА. Той подчерта, че както и да завърши тази процедура, „е важно да не се забравя, че проблемът с институцията Главен прокурор е системен и решението му трябва да е системно, т.е. законово“.

„Аз очаквам с нетърпение първото заседание по същество на правната комисия в парламента, където да се разгледа законът за отговорност и отчетност на главния прокурор“, коментира още Крум Зарков.

Служебният министър на правосъдието е в Пловдив за участие в национална конференция на тема „Ролята на правната помощ в случаите на домашно насилие и насилие, основано на пола“. Форумът е част от проект „Подобряване на достъпа до правосъдие на лица, живеещи под прага на бедност със специален фокус върху жени, деца и ромска общност“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html