събота, 27 април 2024 г.

След дъжд – качулка: Извънредно заседание на СОС за пътната безопасност

От дни на мястото на трагедията хората протестират, блокирайки движението по бул. „Сливница“.
Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет се събира на извънредно заседание за изслушване на представители на МВР, Пътна полиция и службите за предприетите от тях мерки за пътна безопасност на територията на Столична община. Очакват се министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар Петър Тодоров.

Снощи за четвърти път протестиращи блокираха за час и половина движението по столичния булевард „Сливница“ с настояване за мерки за предотвратяване на катастрофите по улиците. На този булевард в нощта срещу понеделник 18-годишен шофьор блъсна и уби двама младежи – Ани и Явор. По искане на протестиращите светофарите в района вече работят денонощно.

Председателят на Общинския съвет Георги Георгиев обяви очакванията да бъде засилен контролът и да се увеличат пътните патрули в София. „Да чуем какво предстои да свърши МВР, за да се елиминира рискът, да се осигури безопасна среда за гражданите на София. Градът е раздиран от гонки. Ние сме препратили десетки писма до МВР за реакция. Общината не може да контролира гонките. Това е работа на полицаите.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html