петък, 26 април 2024 г.

Бойко Борисов: Правителство ще има, кандидатът ни ще е „гордост за България“

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че „ще използваме първия мандат с наш премиер, за да съставим правителство“. Това заяви той, след като стана ясно, че президентът ще връчи първия мандат за съставяне на кабинет на 15 май.

„Ще предложим безспорен премиер утре в парламента пред лидерите на всички партии. Изборът ни е за точния момент, верния момент, това, което българите очакват“, добави той, като намекна, че кандидатът ще е „гордост за България“.

„Обръщам се към всички партии – избори през август без бюджет, с изоставено служебно правителство, са катастрофа. Всеки отговорен политик и всеки, който взима заплата за тази работа, не може да изостави парламента да работи един месец и нещо, без да произведе нищо“, категоричен бе Борисов.

„Правим правителство, каквото и да ни струва това“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„Две години бях оправдание за некадърността на всички. За две години и половина всички се провалиха във всички сфери. Слагаме мандата на масата, търсим отговорните партии да преведем България през блатото, в което е заседнала. Който го е страх от мечките, не ходи в гората, не се занимава с политика, концентрира се върху някой град да стане кмет, за да може после да взима обществени поръчки. Нямаме изискване към личностите в този кабинет дали са партийни, дали са експертни. Важното е дали си разбират от работата, за кратко време може да свършат важните неща. Върху това може и с колегите от ПП-ДБ впоследствие да постигнем конституционно мнозинство“, заяви още Бойко Борисов.

„Ако сме заедно с програмно правителство с ПП-ДБ, ще влезем и в Шенген и в Еврозоната“, увери лидерът на ГЕРБ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html