четвъртък, 2 май 2024 г.

Жозеп Борел предупреди Русия да не използва предполагаемата атака с дрон

Жозеп Борел
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Жозеп Борел предупреди Москва да не използва предполагаемата атака с дрон, която според нея е насочена към Кремъл, за да ескалира войната си в Украйна, цитират от Фокус.

„Призоваваме Русия да не използва тази предполагаема атака като извинение за продължаване на ескалацията на войната“, заявява Борел пред журналисти, преди да присъства на среща на министрите от ЕС в Брюксел.

„Това е, което ни тревожи, това може да се използва, за да се оправдае повече набор от хора, повече войници, повече атаки срещу Украйна.“

„Слушах президента Зеленски, той ясно каза, че Украйна не е замесена в атаките, че те защитават страната си, но се бият на тяхна земя, че те не атакуват руска земя“.

„Що се отнася до Руската федерация, почти цялата битка в Украйна се води на това, което Русия смята за руска земя, след като заяви, че е анексирала четири частично окупирани региона на Украйна миналата година. По-рано тази седмица Кремъл обвини Германия, че е позволила доставените от нея оръжия да бъдат използвани на руска земя, защото са били използвани в района на Донбас в Украйна“, пишат от медията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html