понеделник, 29 април 2024 г.

ГЕРБ ще пазари подкрепа с БСП, ДПС, „Възраждане“ и ИТН

Снимка: БГНЕС

След отказа на „Продължаваме промяната – Демократична България“ за съвместно управление от днес ГЕРБ-СДС започват консултации с останалите парламентарно представени формации за подкрепа за кабинет с първия мандат, съобщи БНР.

Новият курс по търсене на подкрепа от останалите парламентарни партии беше обявен от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Формацията му има възражения и към персоналния състав на проектокабинета на ПП-ДБ, и към управленската програма, по която работиха съвместно.

„Те взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори“, каза лидерът на ГЕРБ. По думите му първата политическа сила има две стратегии – за правителство на малцинството, или за правителство от личности на всички формации, представени в Народното събрание.

Съпредседателят на ПП Асен Василев от своя страна коментира: „Това е право на ГЕРБ са първа политическа сила, първият мандат отива при тях, трябва да предложат решение. Всичко, което те поискаха от нас, го направихме“.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пък те нямали повече време за губене. „Загубихме достатъчно време, за да ги обучим как се пише управленска програма. Идва време за сериозни разговори за България.“

Разговорите на ГЕРБ с останалите политически сили в парламента започват в 11 ч. с ДПС днес, от 13 с БСП и от 15 ч. с „Има такъв народ“, в петък – с „Възраждане“.

От тези формации вече обявиха, че са готови за диалог, но не се ангажираха с подкрепа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html