събота, 27 април 2024 г.

Хората от Болярово искат пълно връщане на граничарите в града

Снимка: БГНЕС

Жителите в пограничните села на община Болярово настояват за пълното възстановяване на закритото преди година Гранично полицейско управление, както и за по-ефективна охрана на държавната граница, съобщи БНР. Причината е засиленият мигрански поток откъм турската граница.

След закриването на полицейското управление през юни миналата година, структурата частично беше възстановена, като от 120-те служители на управлението в Боляровската община са върнати 40 души. Според местните, обаче, това не е достатъчно и те настояват за пълното възстановяване на подразделението, обясни кметът Христо Христов. „Трябва да върнем тази структура, защото тя е жизнено необходима за тази гранична зона, която трябва да се охранява на територията на община Болярово, ако щете като обществен ред, ако щете като спокойствие на хората, ако щете като намаляване на притока на мигранти в точно този район“, категоричен е той.

Кметицата на крайграничното село Странджа Иванка Чалъмова, споделя, че срещите с мигранти са всекидневие. „Това е направо някакъв кошмар! Нещата никак не отиват на добре“, тревожи се тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html