неделя, 28 април 2024 г.

Весела Лечева получи награда за програмата „Научи се да караш ски“

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева получи специална награда от председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев / снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева получи награда за програмата на ММС „Научи се да караш ски“ по време на тържествената церемония в София, на която Българската федерация по ски закри официално състезателния сезон 2022/23.

Програмата обхваща стотици деца всяка година, които правят първите си стъпки на снега с помощта на квалифицирани треньори. Тя стартира по време на първия мандат на Лечева като председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Ръководството на федерацията я определи като един от най-социалните проекти в страната.

„Тази програма е важна, защото дава възможност на децата не само да карат ски, но да са в планината. Поздравявам федерацията, че е наш партньор в нея, както и за последователната политика да развива таланти в ските и сноуборда. Домакинствата на големи състезания показват, че работите професионално и сте спечелили доверието на световната федерация“, каза Весела Лечева.

Лечева поздрави Алберт Попов, който се качи на подиум в слалома за Световната купа в Палисейдс Тахо (САЩ), Радослав Янков за четвъртото му място за СК в Банско, както и световните шампиони при младежите Тервел Замфиров и Петър Гергьовски.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html