четвъртък, 2 май 2024 г.

Даниел Митов: Разговорите днес са стъпка в правилната посока

Даниел Митов, ГЕРБ, кадър БНТ

Днес имаше добър тон. И двете групи влязоха с достатъчно ясното съзнание, че пред нас стоят сериозни решения. Радостно за мен е, че цари смислен диалог. Трябва много внимателно да си мерим думите и да сме наясно, че без смислен диалог разумни решения не могат да бъдат постигнати, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ.

„Ако се води някакъв разговор за общи действия за законодателна програма и той се получи, следващата стъпка е да се премине към управленската програма. Когато следим методиката на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, имаме нетрадиционни залитания и подходи, които изискват и малко по-нетрадиционен подход от наша страна“, каза той в отговор на въпрос за подкрепа на втория мандат.

Митов отчете, че „Продължаваме промяната“ се учат още, затова от ГЕРБ проявяват разбиране.

„Ако разговорът, който започне днес бъде завършен, няма значение кой ще управлява“, подчерта бившият външен министър.

Той отрече ГЕРБ да са зачеркнали първия мандат. „Докато не изчерпаме възможностите си за разговор с „Продължаваме промяната – Демократична България“, ние не вървим по друг път. Това би била най-стабилната коалиция. Разговорите днес са стъпка в правилната посока“, отчете Даниел Митов.

Програмата минимум на НС е да се осигури бюджет, каза още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html