вторник, 30 април 2024 г.

Теменужка Петкова: Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория

Снимка: БГНЕС

„Все още нямаме яснота кога ще бъде връчен първият мандат. България има нужда от стабилно редовно правителство. Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория, заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ в пред БНТ.

„Повече от всякога имаме нужда от стабилно редовно правителство. Поведението на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е странно, постоянно повтарят, че имат решение на органите си да не подкрепят правителство на ГЕРБ и да не участват в едно правителство с ГЕРБ, което ние уважаваме. Но в същото време разчитат на подкрепата на ГЕРБ за втория мандат. Нали разбирате, че това е абсурдна ситуация. Не виждам нито един разумен аргумент, с който да подкрепим „Продължаваме промяната – Демократична България“ за втория мандат, а в същото време да не получим тяхната подкрепа за първия мандат. Времената са такива, че истинските политици и държавници трябва да намерят сили да излязат от вътрешнопартийните си интереси. Времената и предизвикателствата са такива и всеки, който не осъзнава всички тези предпоставки и рискове, смятам, че ще загуби“, каза тя.

„Най-важното е да успеем да направим стабилно правителство. Ще направим всичко необходимо да създадем такова“, добави Петкова.

Петкова коментира още, че първите две политически сили са постигнали съгласие за 30 законопроекта. След връчването на мандата ще стартира нормалната процедура за разговори.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html