сряда, 1 май 2024 г.

Кирил Петков: Без подкрепа за първия мандат и без министри от ГЕРБ при втория

Снимка: БГНЕС

„Продължаваме промяната – Демократична България“ не може да подкрепи правителство с първия мандат и не иска участие на министри от ГЕРБ-СДС в правителство с втория. Това стана ясно от казаното в ефира на Нова ТВ от съпредседателя на коалицията Кирил Петков.

„Нашите избиратели ясно казаха, че ние имаме мандат да действаме с политиките, които обещахме. Ние никога не сме обещавали, че ще има коалиционно правителство и няма как да се отметнем от тези си обещания“, добави Петков. Той коментира, че „ключът“ е ПП-ДБ да предложат правителство на малцинството, а заедно с ГЕРБ-СДС да говорят по политики.

Според мен е много разумно, ако те искат да видят що за правителство ние ще предложим, да ни поканят на среща, на която ще отидем. „На тази среща ще бъдат представени политиките и срокът, в който евентуалното правителство на малцинството може да функционира“, обясни Петков. „Не е казано, че срокът трябва да е четири години. Срокът може да е до влизането на България в еврозоната и Шенген“, добави съпредседателят на ПП-ДБ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html