неделя, 28 април 2024 г.

Лена Бориславова: Когато вторият мандат дойде при нас, ще представим състав на кабинет

Снимка: БГНЕС

Лена Бориславова подчерта, че когато вторият мандат дойде при „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“, със сигурност ще представят състав на кабинет.

Както виждам, консултациите се насрочват доста бързо. Явно президентът този път няма желание да даде време на Народното събрание (НС) да има свободата и комфорта да излъчи в по-удобни срокове правителство, но това не означава, че ние ще бягаме от отговорност, и когато вторият мандат дойде при нас – със сигурност ще представим състав на кабинет. Това заяви пред журналисти Лена Бориславова от парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ), след като по-рано днес депутатите гласуваха оставката ѝ. Тя сама се отказва от депутатското място, като и сега изтъкна пред медиите, че ще се включи в подготовката за местните избори.

От „Продължаваме промяната“  до този момент не сме се явявали на местни избори, задачите са големи, проблемите са още по-големи, коментира Бориславова. За нас е изключително важно да имаме добра подготовка, да организираме хората си по места, за да можем да предложим конкретни решения още в първите дни след предизборната кампанията, добави също тя.

Успоредно с подготовката за местните избори, нашият екип ще продължи да работи за сформиране на правителство, за приемане на законодателната програма, отбеляза Бориславова.

И сме много щастливи от факта, че, поне засега изглежда, това НС ще успее да започне да работи по смислен начин и желая успех на всички колеги, каза тя.

Борислава посочи, че ще остане в преговорните екипи за законодателната програма, но няма да е част от екипа, който ще отиде на консултации при президента, насрочени за днес от 17:00 ч. с ПГ на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“.

Това, което заявихме много ясно по време на преговорите, беше, че за „Продължаваме промяната“ няма значение и няма условие да бъдем в управляващо или неуправляващо мнозинство, за да се борим за законодателните промени и решения, в които вярваме, коментира също бившият вече депутат.

Бориславова припомни решението на „Продължаваме промяната“, че няма да подкрепи правителство с мандата или с участието на ГЕРБ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html