неделя, 28 април 2024 г.

Лео Меси спря преговорите с ПСЖ, все по-близо е до завръщане в „Барселона“

Лидерът в испанската Ла Лига – „Барселона“, получи огромен тласък в опита си да върне Лионел Меси през лятото. „Льо Паризиен“ съобщава, че преговорите за нов договор между играча и ръководството на настоящия му клуб „Пари Сен Жермен“ са напълно преустановени. През по-голямата част от сезона се очакваше Меси да поднови изтичащия си след края на сезона договор си с френския гранд.

Нещата обаче се промениха след края на Световното първенство в Катар, което беше спечелено от Аржентина с капитан Меси. Тогава „Барселона“ се присъедини към надпреварата за неговия подпис, като президентът Жоан Лапорта и Шави Ернандес публично изразиха желанието си да върнат нападателя обратно на „Камп Ноу“.

На този етап няколко пъти беше съобщено, че Лео също има желание да играе отново за каталунците. Той всъщност мечтае за това и е готов на всичко, за да може това да стане факт. Семейството му също очаква с нетърпение да се завърне в „Барселона“.

На „Камп Ноу“ знаят, че привличането на Меси, или който и да е друг играч през лятото, няма да е лесна задача. Те са в затруднено финансово положение и в конфликт с Ла Лига, която не им позволи дори да регистрират новите договори на Гави, Роналд Араухо и Маркос Алонсо.

Журналистът Жерар Ромеро съобщи, че в края на месец март от „Барселона“ са изпратили до Ла Лига своя план за евентуалното привличане на Меси като свободен агент през лятото. Както е известно, „блаугранас“ имат проблеми с регистрирането на своите нови попълнения през последните няколко трансферни прозореца заради затрудненията си със спазването на Финансовия феърплей и затова са се допитали до Ла Лига.

Оттам им отговорили, че не са съгласни с някои точки по плана, но клубът скоро ще им изпрати нов такъв. Все пак от футболната лига вярват, че „Барса“ и Меси вече са постигнали споразумение. Междувременно, маркетинговият отдел на Барса вече работи върху материалите, свързани потенциалното завръщане на клубната легенда.

В същото време „Барселона“ работи със солидни спонсори, за да финансира завръщането на аржентинеца, който е готов да намали заплатата си, за да се върне в любимия си клуб.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html