неделя, 28 април 2024 г.

Само няколко музея в София ще работят в част от почивните дни

Военно-историческият музей ще отвори врати за посетители чак на 19 април.
Снимка: ANTENI.INFO

Само няколко музея в София ще работят в част от почивните дни, сочи справка, цитирана от БТА. Това са Националният исторически музей и Националният природонаучен музей при БАН няма да работят само в неделя, на 16 април.

Регионалният исторически музей в столицата и филиалите му ще са отворени със стандартното си работно време на 14 и 15 април (петък и събота), а почивните дни ще са 16 и 17 април (неделя и понеделник).

Националният археологически музей (НАМ), който е част от Националния археологически институт с музей при БАН, ще почива само в понеделник, 17 април. Той ще работи и в неделя, 16 април от 10:00 до 17:00 ч.

Националният политехнически музей няма да приема посетители от 14 до 17 април, включително, отбелязват от културната институция на своята фейсубк страница. Същото важи и за експозиционната зала на Националния музей “Земята и хората”.

Първият работен ден след празниците ще е 18 април и за Националния етнографски музей, който е част от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН (ИЕФЕМ-БАН), както и за Националния антропологичен музей, който е част от Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей при БАН (ИЕМПАП-БАН).

В Националния военно-исторически музей (НВИМ) също ще си почиват пълноценно в празничните дни, като дори 18 април няма да приемат посетители. Първият работен ден в НВИМ ще е 19 април.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html