понеделник, 29 април 2024 г.

До обяд пътна полиция ще подпомага трафика

Снимка: БГНЕС

Заради очакваното интензивно движение в първия от серията почивни дни за Великденските празници, екипи на пътната полиция ще подпомагат трафика по входните и изходните артерии на София и големите градове, съобщи Мария Ботева от Пътната полиция, цитирана от БНР.

„От 9:00 сутринта до около обяд ще продължат да подпомагат трафика, след което ще пренасочат усилията си към обезопасяване на участъците, в които се очаква на следващия ден да има голямо струпване на хора, предвид това че е Великден“, поясни тя.

Предприети са и мерки за бързото обработване на документите на преминаващите през граничните пунктове, каза Аксиния Минчева от Гранична полиция. „Работи се и по това да няма образуване на колони от превозни средства или продължително изчакване за преминаване през граничните пунктове. Гражданите, които имат намерение да предприемат пътуване в посока Сърбия следва да имат предвид, че в момента тече активна реконструкция и модернизация на ГКПП „Калотина“. Ремонтът налага реорганизация на движението, което съответно предполага удължаване на времето за изчакване и забавяне на времето за преминаване. Препоръчваме при пътуване към Сърбия да се използват по-малко натоварените гранични пунктове на граница със Сърбия. Тези граждани, които са решили да пътуват към Гърция през почивните дни следва да вземат предвид, че освен българските гости на Гърция, които ще пътуват, има и много румънски граждани, които минават транзитно през нашата. Достигането до граничния пункт ще бъде натоварено“, поясни Минчева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html