четвъртък, 2 май 2024 г.

Михаил Миков: Очаквам мнозинство между ГЕРБ и ПП-ДБ още другата седмица

Снимка: БГНЕС

Бившият лидер на БСП Михаил Миков коментира в ефира на БТВ, че ще има мнозинство между ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“,“ тъй като това е най-естественото и нормално нещо, предвид че дясното доминира в този парламент“.

„Това трябваше да стане по-бързо, да ги няма тези страсти в Страстната седмица. Очаквам още другата седмица да се стигне до такова мнозинство“, допълни Миков.

За изборът на председател на НС Миков сподели, че това е част от конституирането на парламента.

„Като че ли има някакво неразбиране за конституционния смисъл на нещата. Председателят на парламента е пръв сред равни, той трябва да се откъсне от интересите на своята политическа сила. Парламентарната република функционира с парламент, а той с председател. С неизбирането на председател се поставя под въпрос българският парламентаризъм“, коментира той.

По думите му законите, които се поставят като тема на разговор между партиите, касаят външнополитически въпроси като еврозоната, Шенген и ПВУ, а големите въпроси на страната като бюджетния дефицит и нуждата от данъчна реформа, които според него са истински важните, изобщо не се обсъждат.

„Тези, които са гласували с „Не подкрепям никого“ ще растат, ще растат и тези, които не гласуват, но ще растат и гласовете за „Възраждане“, прогнозира Михаил Миков.

На финала на разговора Миков изрази мнение, че левите хора не са представени в 49-ото Народно събрание, тъй като БСП не може да изпълнява социалната си функция.

„Нинова беше казала, че хартиената бюлетина отнема на партията 150 хил. избиратели, а пък на последните избори паднаха с още 7-8 хил. Това е чудо на чудесата! Когато програмите не могат да грабнат интереса на хората, тогава се получава такъв резултат“, заключи бившият лидер на социалистите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html