четвъртък, 2 май 2024 г.

Асен Василев: Няма разговори за правителство

Снимка: БГНЕС

Няма разговори за правителство. Имаме ясна позиция, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ с първи мандат или правителство с участие на ГЕРБ. Всички други интерпретации са свободни съчинения на група добронамерени или не чак толкова добронамерени анализатори. Това заяви на брифинг в парламента Асен Василев, един от лидерите в коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Изявлението му дойде след разговори с парламентарната група на ПП – ДБ, съобщи БТА.

На парламентарна група взехме решение да излъчим екип от осем човека, юристи, които да подготвят законодателна програма за парламента, която да включва законите по Плана за възстановяване и устойчивост, за влизане в еврозоната и Шенген, за съдебната реформа, плюс този за домашното насилие, поясни Василев.

Той уточни, че идеята е заедно с юристи от ГЕРБ-СДС да се очертаят законите, които да бъдат приети от сегашния парламент. По думите на Василев целта е да има яснота по законодателството, за да няма изненади „с допълнителни закони“, които не са приоритет за българските граждани.

Тези закони зависят от времето и не могат да чакат, коментира Кирил Петков. Към изброените от Василев важни закони, той добави и този за разследване на главния прокурор.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html