петък, 3 май 2024 г.

Леонардо ди Каприо попада в Дивия запад

Лентата с холивудския любимец идва през октомври

Дългоочакваният уестърн на Мартин Скорсезе „Убийците от Оклахома и раждането на ФБР“ ще бъде представен в ограничен брой кина на 6 октомври тази година. Световната премиера пък е планирана за 20 същия месец. Киноманите ще се насладят на звездното партньорство на Леонардо ди Каприо и  Робърт де Ниро, които ще бъдат в главни роли. В актьорския състав са още имената на Брендън Фрейзър и Джеси Племънс.

Историята от книгата на Дейвид Гран, върху която се базира проектът, разказва за време, в което Дивият запад все още съществува, но вече е настъпил Сухият режим. Това е време на икономически възход, но и на ширеща се престъпност, на алчност и тежки социални конфликти, ехото от които отеква в Америка и до днес. Сюжетът е сред най-травматичните, обсъждани и въздействали върху американското съзнание истории от XX век, а именно – убийствата на индианците осейджи в техния резерват през 20-те години на века. Тогава петролният бум сблъсква техните интереси с тези на едрия бизнес и организираната престъпност.

Един по един представителите на най-богатото племе на Земята, наследило правата върху петролните залежи под своя резерват, загиват при подозрителни обстоятелства. Корумпираните местни органи на реда не обръщат внимание, но един човек, притежаващ всички достойнства на класически уестърн герой, ще разруши статуквото, за да изправи виновните пред правосъдието и докато прави това, ще проправи пътя към възхода на Федералното бюро за разследвания.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html