понеделник, 29 април 2024 г.

ГЕРБ и ПП-ДБ си поговориха „на добър тон“, но не се разбраха за председател на парламента

Снимка: БГНЕС

Няма окончателно решение за председателя на парламента. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след срещата на формацията с „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“. Атанасова уточни, че се водят разговори не само за председателя, но и за всички бъдещи законодателни инициативи, които са от национален интерес.

„В следващите дни ще инициираме работни групи, които да търсят консенсус за законодателните инициативи – еврозона, Шенген, правосъдна реформа, цените, инфлацията”, добави тя и уточни, че разговорите са минали на добър тон.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев заяви, че за да може Народното събрание да си свърши работата, трябва да има ясни законодателни приоритети. „Предложението, което направихме, не беше отхвърлено, но няма и как да бъде прието, без да има ясни законодателни приоритети. Те са достатъчно точно очертани от наша гледна точка”, уточни той.

„За да заработи парламентът и да свърши полезна работа, е необходимо да се стиковат програми, версии на закони, всичко, което обсъдихме в тези четири групи законодателни инициативи. За това трябва време. По-добре това време да се вземе, за да има стикована програма и да се свърши работа, отколкото да се прибързва с непремерени ходове и скандали”, допълни Василев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html