събота, 4 май 2024 г.

Америка търси „къртица“, вероятно отговорна за изтичането на документи

Америка издирва лицето, отговорно за неотдавнашното изтичане на секретна военна и разузнавателна информация, за което западни експерти по сигурността и американски служители смятат, че е някой от САЩ.

„Разследването е фокусирано върху предположението, че документите са изтекли от САЩ, тъй като много от публикуваните документи са били само в ръцете на САЩ“, каза бившият високопоставен служител на Пентагона Майкъл Мълрой пред Ройтерс.

Много от документите са били фотографирани, което предполага, че това е направено умишлено от някой, който иска да навреди на усилията на Украйна, САЩ и НАТО, каза Мълрой по-рано.

Нова поредицата от секретни документи, в които се описват секретни подробности за интересите на националната сигурност на САЩ от Украйна през Близкия изток до Китай, се появиха в социалните медии в петък, което допълнително изнерви Пентагона и добави към сътресенията в администрацията на Байдън, съобщава New York Times.

Според вестника анализатори, запознати със степента на изтичане на поверителна информация, казват, че очевидно са публикувани повече от 100 документа, които в зависимост от степента на секретност могат да бъдат много опасни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html