понеделник, 29 април 2024 г.

Илияна Йотова: В Страстната седмица дано и политиците си направят равносметка

Снимка: БГНЕС

Очакваме в тази Страстна седмица, когато е време за равносметка, както за всеки човек лично, така дано и политиците си направят своята равносметка и да има редовно правителство, от което вече две години всички ние имаме много голяма нужда, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Мъглиж, която е гост на празника на града.

В отговор на въпрос за нов служебен кабинет Йотова каза: „Да не слагаме каруцата пред коня, защото както винаги досега и този път президентската институция ще спази изцяло конституционните процедури“. По думите й те предстоят – свикване на Народното събрание, след това ще има завъртане на рулетката с мандатите, добави тя.

Йотова изрази надежда да има разбирателство между партиите, защото през последните месеци и повече много се говореше за разум, диалог, отговорност. Ако действително те държат на своите обещания и не са ни излъгали в предизборната кампания, би трябвало да видим реализацията на това, посочи Йотова. Според нея нито кабинет, нито стабилно правителство може да има с писма, молби, придумване, увещания. Трябва да има политическа отговорност и политически принципи, а не задкулисни договорки, коментира вицепрезидентът и добави, че тогава и избирателите ще повярват, че ще има и стабилно правителство.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html