сряда, 1 май 2024 г.

Цветан Цветанов: Правителство ще има, но не с пълен мандат

Снимка: Кадър БНТ

Според лидера на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов правителство ще има, то обаче няма да бъде с пълен мандат, а с някакъв кратък срок, предаде БНТ.

По думите му политиците трябва да си зададат въпроса какво трябва да се направи за страната, за да не губим пари от Плана за възстановяване и устойчивост. Тези средства обаче изискват промени в 22 закона. За миналата година получихме 2,5 млрд. от 4 млрд., коментира Цветанов.

Според Цветанов решението на „Продължаваме промяната – Демократична България“ да не подкрепят управление с участието на ГЕРБ е политически правилно.

„Защото голяма част от електората, който ги подкрепи, той е анти-ГЕРБ. Ако те направят нещо, което да е свързано с ГЕРБ, на следващи избори – ако не скоро, то в рамките на 10 месеца-година, това означава, че те ще загубят и това, което имаха днес“, заяви Цветанов и допълни, че партиите могат да се обединят около 5-6 приоритета за един краткосрочен мандат.

„Защо беше въведена хартиената бюлетина? Имаме 44 000 недействителни бюлетини. На предишните избори имаше само 9000. Има 2754 сгрешени протокола с над 14 000 грешки“, заяви Цветанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html