петък, 3 май 2024 г.

Сашо Кадиев иска само два дни да е на екран

С екранната половинка Деси Стоянова работят задно от 11 години

Водещият на „Преди обед“ Сашо Кадиев сам е поискал да си намали работното време и вместо всеки ден да се изявява на екран само два пъти седмично. Това призна пред „Галерия“ продуцентът Георги Тошев относно слуховете, че актьорът напуска сутрешния блок на предаването и от есента ще има нов водещ на негово място.

„Имахме разговори със Сашо, че вече се е поуморил и иска да намали темпото, за да може да бъде и актьор, да играе повече в театъра, да се снима във филми и да пътува повече с новата си жена Ивелина. Поиска да води само два пъти седмично, а Деси да е сама, но аз нямам такава концепция за предаването. По-скоро мога да помисля да поеме някаква рубрика в „Преди обед“. Още преди две години се чувстваше уморен, не му се ставаше рано, но остана. Сега му казах да си помисли добре, преди да предприеме някакво решение. Сашо е на трудов договор с Би Ти Ви и нямам информация да е депозирал молбата си за напускане. Може да го реши от следващия сезон, този свършва в края на юли“, обясни пред вестника ни Георги Тошев. „Галерия“ научи, че Кадиев е получил ново предложение за работа в телевизия, но все още го обмислял добре, защото според запознати в „Преди обед“ той получава доста висока заплата. Тошев призна, че не знае дали актьорът е канен за лице на друг формат. А и се съмнява това да е така, защото според клаузите в договора си той не може да го прекрати и веднага да стане лице на друг формат. Навремето, когато Кадиев влиза в предаването, той е част от трупата на Малък градски театър „Зад канала“ и работи едновременно там и в телевизията. Напуска театъра заради огромната си тв заетост. Факт е, че сега участва в пътуващи представления, но като всеки артист му липсва работата с големите български режисьори. Същевременно като служител на Би Ти Ви той не може да се снима в сериали на Нова тв и БНТ.

„Едва ли с лека ръка ще прекрати договора си, защото той е наясно телевизията какви дивиденти дава. Покрай предаването той натрупа огромна популярност, стана инфлуенсър, изобщо отвари си много врати. А ако си тръгне още след първата седмица нещата ще се променят“, казва още Тошев.

Сашо е водещ на „Преди обед“ от 11 години. Само преди година беше пред уволнение, след като в прекия ефир на „Преди обед“ се чу как псува тогавашния премиер Кирил Петков. Актьорът не знаеше, че микрофонът му е включен, и си позволи да изрази своето отношение в много крайна форма, което стана достояние на всички зрители. Скандалът беше огромен. Георги Тошев и екипът му се застъпиха за Сашо пред шефовете и махането му се размина. Разбира се, извини се за нецензурния си език в ефир.
Ако Кадиев си тръгне през есента, от Би Ти Ви ще търсят заместник. А може и самото предаване да има нова концепция. По думите на Тошев по традиция предаването се обновява всяка година, така че е напълно възможно то да се появи с два екипа водещи или с няколко основни лица, а той да е едно от тях. Така ще може да поема повече актьорски ангажименти и да пътува с Ивелина. Сега заради неговата работа в ежедневно предаване често са разделени и тя обикаля света сама. Но и двамата се надяват това да се промени.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html