неделя, 28 април 2024 г.

Румен Радев: Витоша се превръща в музей на ръждясалите лифтове

Неработещите лифтове, проблеми с другите съоръжения и с пистите на Витоша са сред акцентите в дискусия за развитието на масовия спорт и туризма в природния парк с участието на президента Румен Радев, министри, кмета на столицата Йорданка Фандъкова, експерти, предаде БНР.

Държавният глава коментира, че Витоша се превръща в музей на ръждясали лифтове.

„Около нас тече процес на бурно развитие на този тип спорт и туризъм, а тук при най-добрите дадености, единствената столица в Европа с такива природни дадености – пълен застой и връщане назад. За съжаление ние си знаем, че всъщност Витоша отдавна не предлага такива възможности. По-скоро се превръща в един музей на затворени на ръждясали лифтове и съоръжения“, заяви Радев.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че целта е поетапно да се възстановят и развият лифтовете.

„Така че ние тръгнахме от две теми, които смятаме, че в съществуващата нормативна база можем да развием. Първата – възстановяването на участъка от Драгалевския лифт до „Бай Кръстьо“, и, втората – възстановяването на Княжевския лифт. По отношение на Княжевския лифт имаме тотални противоречия със собственика. Там сме в съда отдавна и очакваме последното решение на съда“, каза Фандъкова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html