понеделник, 29 април 2024 г.

Бояна Шарлопова наследи хотелите на мъжа си

Ива Димитрова за в. „Галерия“

Вдовицата на Стефан Шарлопов – Бояна, и доведената й дъщеря Ева вече не управляват заедно семейната империя. Най-голямата щерка на богатия хотелиер, която е от първия му брак, беше изпълнителен шеф на „ Шарлопов Груп“ още преди Бояна да влезе в бизнеса. След като Стефан си отиде от този свят внезапно преди пет години двете дами поеха компанията. Преди година обаче се разделиха.  Това призна наскоро вдовицата на хотелиера и веднага плъзнаха слухове, че са се изпокарали жестоко и дори не си говорят.

Вярна на себе си да търси истината, „Галерия“ се свърза с Бояна Шарлопова и тя внесе яснота около разлъката. „Решението беше на Ева. Никога преди това не бях си мислила за раздяла, но понякога животът поднася изненади, с които трябва да се научиш, че не всичко е такова, каквото си го представяш. И че хората сме различни и имаме различни идеи за живота си. Децата и техният път са наша отговорност, но не са наша собственост.

Тя имаше 16% от бизнеса. Другите проценти са на семейството ми.

При мен останаха всички хотели. Ева взе складове, които имаме в София и реши да става рентиер. Има други приоритети в момента. Две малки деца, които имат нужда от нея. Щастлива е и се радва на семейния си живота. А това е най-важното да се чувстваме удовлетворени и щастливи. Сега сме в нормални отношения. След вече една година без Ева мога да кажа, че резултатите говорят сами по себе си за това дали се справям, а

те са най-добрите от години. Екипът остана с мен и е по-мотивиран от всякога, което показват и процентите на заетост, която се е качила с 20 % спрямо преди ковид кризата“, проговори пред „Галерия“ Бояна Шарлопова, която управлява фирми с различна дейност – от туризъм, хотелиерство и ресторантьорство до търговия с недвижими имоти. Отскоро в портфолиото на компанията влиза и изграждането на фотоволтаични системи за производство на зелена енергия.

Любовта между Шарлопов и втората му жена продължава 17 години. Запознават се, когато красавицата е на 23, току-що завършила микробиология и генетика в Пловдивския университет. Започнала работа по специалността си в една от фабриките му и въобще не знаела как изглежда шефът.

Видяла го от прозореца и усетила, че срещата им ще е съдбовна. Той също не останал безразличен към чара й и веднага я поканил на вечеря. 

Тя обаче била пълен провал защото през цялото време Бояна мълчала от притеснение.  След няколко седмици се видели отново и този път сякаш говорели на един език. Връзката им се развила много бързо и на третия месец тя вече била бременна с голямата им дъщеря Бояна. Стефан й предлага брак, когато бебето вече е родено. Празнуват Нова година в един от техните хотели и в един момент той грабва микрофона и иска ръката й пред всички, а след това вдигат няколко сватби.

Бояна и Стефан имат четири деца – Бояна  21 години, Стефани на 19 и близнаците Георги и Илия. Голямата се развива като дизайнер, учи в Милано, в университет, свързан с вътрешния дизайн. След като се дипломира обаче ще се върне в родината си. Стефани е копие на татко си, носи не само неговото име, но е наследила и характера му. Тя била слабостта на баща си приживе, защото, когато е на година и половина, преживява сериозен инцидент и едва оцелява. След него Стефан се привързва силно към нея и неслучайно момичето най-тежко преживяла смъртта на баща си.

В момента учи в един от най-престижните университети за туризъм в Швейцария – Hotel Institute Montreux. След завършването си, тя няма да остане да работи навън, а ще се прибере в България, за да се помага на майка си за семейния бизнес.

Близнаците Илия и Георги са едно цяло, разделено на две. По-голям, само с две минути, е Георги. Той никога не показва емоциите си. Дори когато Стефан си отива от този свят, той е единственият, който не се разплаква. Навремето сам се научава да чете, а сега мечтае да стане футболист. Илия е общителен, любопитен за света и много добре комуникира с възрастните. Има дислексия, която му създава леки затруднения в обучението, но за сметка на това е изключително креативен и техничен. Детската му стая е пълна с различни „технологии“. Освен това той има добър бизнес нюх, наследен от баща му – нещо, което му било купено за 30 лева, го продава за 100 долара. Затова и той ще е търговецът в семейството. Децата са много задружни и оказват пълна подкрепа на майка си. Те вярват в нея и в най-тежките моменти, когато тя се съмнява в успеха си. „Трябваше да скоча в дълбокото, но осъзнах, че по някакъв начин съм била подготвена за този момент. Бизнесът е мъжки свят и ние, жените, особено ако сме руси и красиви, не сме приемани добре в него. Стефан сякаш си тръгна, за да ме научи, че мога да се справя и сама, да продължа делото, което е започнал. Мисля си – успях, нищо, че в началото нямах тази увереност. Убедих се в това през тези тежки 5 години, откакто той си отиде“, завършва Бояна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html