понеделник, 29 април 2024 г.

Отново затварят десетки училища в страната заради бомбени заплахи

Терорът продължава! И днес има десетки сигнали за бомбени заплахи в училища в различни градове в страната. До момента такива са получени в учебни заведения в Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Добрич, Пловдив и София, както и в по-малки градове.
Сигнали са получени в общо 15 училища в Стара Загора и в други населени места в общината. Това заяви старши инспектор Михаил Михов, началник на група „Оперативен център“ към Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в областния град.
Заплашителни имейли са изпратени и до няколко училища в Добрич, съобщават регионални медии. Сигнал за бомба е получен и в столичното 22 СЕУ „Георги Стойков Раковски“ по средата на третия учебен час. Учениците са евакуирани, а на място има екипи на полицията. Сред децата и учителите по коридорите е настанала паника, споделят очевидци.
В училищтое в столичния квартал „Враждебна“ също има получено съобщение за бомба. Сигнал за бомба е получен и в ОУ “Братя Миладинови” в Бургас. Учениците са евакуирани.
Еднакво по съдържание съобщение със заплаха е получено на електронните пощи и на училища в Пловдив. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. В част от учебните заведения е започнала евакуация по преценка на ръководствата. Предприемат се проверки от страна на полицията. Същата е ситуацията и във Велико Търново.

Продължава разследването на ГДБОП и спецслужбите, което цели да установи кой е авторът на атаките.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html