понеделник, 29 април 2024 г.

Китайското МО готово да си сътрудничи с Русия

Снимка: БГНЕС

Китайската армия е готова да засили сътрудничеството с руските въоръжени сили в съответствие със споразуменията между руския президент Владимир Путин и китайския лидер Си Дзинпин, заяви на 30 март говорителят на китайското министерство на отбраната Тан Кефей, цитиран от РИА Новости .

„Китайската армия е готова да положи усилия заедно с руската армия за пълно прилагане на консенсуса, постигнат от лидерите на двете държави“, каза Тан Кефей на брифинг.

Китай подчерта, че Москва и Пекин трябва да задълбочат взаимното доверие във военната сфера, както и да засилят стратегическата координация и комуникация. 

Представителят на Министерството на отбраната на КНР подчерта, че отношенията между Русия и Китай не са военно-политически съюз в разбирането на Студената война, а превъзхождат такъв модел на отношения. Говорим за необвързаност с блокове и липса на конфронтация, тъй като отношенията между Москва и Пекин не са насочени срещу трети страни.

Тан Кефей отбеляза, че китайската армия е готова да защитава международното правосъдие и справедливост заедно с руската армия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html