понеделник, 29 април 2024 г.

В Германия смениха шефа на службата за снабдяване на армията

Федералната република иска да ускори темповете на превъръжаването си.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският министър на отбраната Борис Писториус отстрани от поста ръководителя на Федералната служба за оборудване, информационни технологии и поддръжка на Бундесвера (германската армия – б. р.), след като многократно бяха отправени критики, че поръчките на оръжия и оборудване за германската армия са неефикасни и отнемат твърде много време, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Сигурен съм, че това ще ни даде нов тласък, който е необходим, тъй като трябва да дадем всичко от себе си, за да ускорим снабдяването (с оръжия)“, каза министърът пред репортери днес и изрази пълната си подкрепа за новия ръководител на службата. Писториус похвали заместник-ръководителката на службата Анете Леник-Емден, която ще поеме поста от досегашния началник Габриеле Корб. По думите му тя справя с проблемите по много динамичен и точен начин.

„Вярвам, че тя е правилният човек, който да промени съществуващите структури по начин, който да ги ускори, да ги направи по-ефективни и в крайна сметка прави снабдяването по-бързо“, допълни той.

Писториус, който зае министерския пост през януари, цели да ускори доставките на оръжия и да увеличи запасите от боеприпаси в дългосрочен план, след като доставките на оръжия на Украйна намалиха военните резерви на Германия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html