понеделник, 29 април 2024 г.

ЦИК пита МВР за сигурността на изборите след бомбените заплахи към училища

Росица Матева
Снимка: БГНЕС

ЦИК пита МВР за сигурността на изборите след бомбените заплахи към училища, съобщи БНР. Централната избирателна комисия изпрати снощи писмо до вицепремиера и МВР министър Иван Демерджиев във връзка със стотиците отправени бомбените заплахи до училища от последните два дни.

Комисията поставя въпроси свързани със сигурността и предвид това, че повечето от секционните избирателни комисии във страната работят на територията на училищните сгради. „Във връзка с писмата, съдържащи бомбени заплахи към училища и университет, как ще се процедира в изборния ден? И да поискаме информация от министър Демерджиев как ще се гарантира сигурността на изборния процес“, уточни зам.-председателят на ЦИК Росица Матева.

Няма опасност за провеждането на парламентарните изборите на 2 април заради бомбените заплахи в редица училища в страната, в които се помещават Секционните избирателни комисии, заяви вчера главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Очаква се днес занятията на учениците да бъдат възстановени, включително и тези в Университета за национално и световно стопанство, който също беше затворен заради бомбена заплаха.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html