понеделник, 29 април 2024 г.

Недоволни от ЕС зърнари блокираха за 2 часа граничния пункт „Дунав мост“

Снимка: БГНЕС

Недоволни от политиката на Брюксел зърнари блокираха за 2 часа граничния пункт „Дунав мост“, съобщи БНР. Те протестират срещу регламента за безмитен внос на селскостопански стоки от Украйна.

Десетки земеделски машини блокираха преди обед пътя към границата с Румъния при „Дунав мост“, преаде това и при Кардам. По този начин зърнопроизводителите изразиха протеста си към безмитния внос от Украйна. Радослав Христов от Тракийски съюз на зърнопроизводителите в Стара Загора каза.

„Тук сме, защото Брюксел не чува нашия глас и използвам възможността да кажа: Хей Брюксел, хей костюмари, погледнете, не си заравяйте главата в пясъка. Не се правете, че не виждате това, което правите на българското земеделие. И не само. С регламента от миналата година, който либерализира търговията на стоки от Украйна, се получиха някои сътресения в българските и международните пазари“.

Да подкрепят зърнопроизводителите дойдоха фермери и овощари. Такива протестни действия ще има и през следващите два дни, заканиха се организаторите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html