понеделник, 29 април 2024 г.

Експерти от Австрия оцениха рисковете след наводненията в Карловско

СНИМКА: БГНЕС

Експерти от Австрия оцениха рисковете след наводненията на 2 септември 2022 г. в Карловско, съобщи БНР. Доклад за оценка на риска в засегнатите от наводнението села Каравелово и Богдан ще представят в Карлово експертите от Австрийското Дружество за намаляване рисковете от природни бедствия. На събитието ще присъстват областният управител на Пловдив д-р Ангел Стоев, кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, експерти от общинската администрация, кметове на населени места от общината и представители на държавни институции.

Автори на доклада са Себастиан Вердунк, инж. Феликс Дреснер и инж. Маркус Хайдн, които посетиха пострадалите села през февруари и събраха данни за бедствието.

Австрийското дружество за намаляване рисковете от природни бедствия е неправителствена организация, целяща да популяризира австрийското ноу-хау в областта на намаляването на риска от бедствия. Дружеството е базирано в град Тул ан дер Донау, Австрия, но работи в международен план с фокус върху страните, включени в официалната програма за помощ за развитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html