петък, 26 април 2024 г.

Военният министър валидира марка посветена на 110 години от Балканските войни

Министърът на отбраната Димитър Стоянов и главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Филип Алексиев пуснаха в употреба пощенско-филателно издание, посветено на 110 години от Балканските войни (1912 – 1913).

„Със създаването на Националния инициативен комитет за честването на 110 години от Балканските войни бе продължена изградената през годините традиция за отбелязване на бележити годишнини от българската военна история. Поставяйки акцентъ върху участието на Българската армия в Балканските войни, подвигът и саможертвата на българските воини в борбата за национално освобождение и обединение на родината, Националният комитет допринася за популяризирането на българската бойна слава, надписана със златни букви в страниците на световния военен летопис“, отбеляза военният министър.

Пощенско-филателното издание се състои от пощенска марка в блок и специален пощенски печат. Събитието е част от програмата на Националния инициативен комитет за отбелязване на 110-ата годишнина от Балканските войни, чийто председател е министърът на отбраната.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html