понеделник, 29 април 2024 г.

Макрон свали скъпият си часовник и предизвика гнева на французите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон предизвика буря от негативни коментари в социалните медии, след като зрители го забелязаха да сваля луксозния си часовник по време на телевизионно участие в разгара на дискусия за неговата горещо оспорвана пенсионна реформа.

Интервюто беше излъчено в сряда, ден преди повече от милион демонстранти да протестират във Франция срещу решението на Макрон да повиши възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години. Той предизвика допълнителен гняв с твърденията на някои потребители на социалните медии, че часовникът на френския президент си струва да бъде свален – цената му е 80 000 евро.

От Елисейския дворец обаче съобщиха, че не това е цената на часовника, а че Макрон носи модела „Bel en Roche BR V1-92“ с гравиран герб, чиято цена варира между 1660 и 3300 евро.

По време на интервюто Макрон свали дискретно часовника си, като държеше ръцете си под масата, което бе прието в социалните мрежи като допълнително доказателство, че той е „далеч от обикновената френска публика“ и че е „президентът на богатите“ “, съобщава Guardian.

Представители на Елисейския дворец заявиха, че Макрон е свалил часовника си, защото е „звънял на масата“, предаде Танюг.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html