понеделник, 29 април 2024 г.

Министър Пулев открива българо-турски бизнес форум в Бургас

Снимка: БГНЕС

Турски компании от областта на автомобилостроенето и дигиталното здравеопазване ще обсъдят бъдещи партньорства с български фирми по време на бизнес инвестиционен форум в Международния конгресен център в Бургас днес. Събитието ще събере представители на бизнеса от всички сфери на икономиката на България и Турция по инициатива на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на иновациите и растежа.

Форумът, който трябваше да се проведе през февруари тази година, но бе отложен заради опустошителните земетресения в южната ни съседка, се очаква да бъде открит от министъра на иновациите и растежа Александър Пулев от 11 часа. Освен компаниите от автомобилната индустрия и дигиталното здравеопазване, участие са за заявили български и турски фирми от секторите възобновяеми енергийни източници, рисков капитал, резервни части за автомобили, строителни материали и строително-технически консултации, както и иновативни и стартиращи компании. В морския град ще бъдат презентирани нови потенциални партньорства с осъществяване на преки контакти между компаниите, държавните институции и местната власт.

Сред официалните гости са Н. Пр. Айлин Секизкьок, извънреден и пълномощен посланик на Република Турция у нас, Димитър Николов, кмет на Община Бургас, проф. д.н. Мария Нейкова, областен управител на Бургас, Бурхан Немутлу, председател на УС на Българско-турската търговско-индустриална камара (BULTİŞAD) и Зеки Саръбекир, председател на Съвета за външноикономически връзки на Турция (DEIK). Поканени са и министрите на здравеопазването и туризма.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html