понеделник, 29 април 2024 г.

Девет души са задържани при спецакция в Плевенско

Снимка: БГНЕС

В област Плевен за различни престъпления са задържани девет души при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. Това съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова.

За БТА тя уточни, че полицейските действия в Плевенско са част от поредицата акции, които се провеждат на територията на различните областни дирекции на МВР в страната с цел противодействие на битовата престъпност.

В полицейската акция, проведена вчера, са участвали униформени от всички районни управления в областта, както и от различните сектори при ОДМВР в Плевен, служители на Зоналното жандармерийско управление, Държавното горско стопанство, Българската агенция по безопасност на храните, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция.

Като част от акцията в дома на 45-годишна жена в село Чомаковци е открит над един тон ракия, който е предаден на служители на Териториална дирекция „Митница“ в Русе. На различни места в областта са установени незаконно притежавани дърва, кутии с цигари без български бандерол, в апартамент в Червен бряг, собственост на 40-годишен, е открит газов пистолет с празен пълнител и демонтирана муфа, три патрона с различен калибър, както и съцветия на коноп.

Общо в хода на акцията са проверени 398 души и 258 моторни превозни средства, посочва говорителят на ОДМВР в Плевен. Извършени са проверки на 18 пункта за черни и цветни метали, 14 заложни къщи, 16 автоморги, автосервизи и депа, 29 питейни и увеселителни заведения, 37 търговски обекта. Регистрирани са 11 престъпления, свързани с наркотиците, стоки с незаплатен акциз, незаконно придобита дървесина, нарушения на Закона за движение по пътищата.

Деветимата задържани са с полицейска мярка за срок до 24 часа. Всички материали са докладвани в Районната прокуратура в Плевен.

Мариана Цветкова припомни, че последната мащабна полицейска акция в Плевенско бе проведена на 1 март. Тогава задържаните за различни престъпления бяха шестима.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html