неделя, 28 април 2024 г.

Шефът на АПИ: 500 млн. лева ще ни струва ремонтът на ремонта на магистралите

500 млн. лева трябват за спешен авариен ремонт на около 100 километра от четири магистрали в България – „Тракия“, „Марица“, „Хемус“ и Северната скоростна тангента. Това са показали проверките на пътните платна, същите, при които се оказа, че в Северната скоростна тангента са спестени част от вложените материали. Това съобщи пред бТВ председателят на управителния съвет на АПИ Венцислав Ангелов.

МВР ни възложи проверките по пътищата още през изминалата година. Имаме заложени определени пластове дебелина на асфалтовата настилка, след изваждането на тази ядка, ние съпоставяме със строителната документация. Към момента все още няма окончателен доклад от всички проверки. Не мога да кажа и кой е спестил от материалите за Северната скоростна тангента. Около 200 млн. лева са дадени за целия проект. Около 500 млн. лева ще струват ремонтите на ремонтите по българските пътища, каза инж. Венцислав Ангелов.

По думите му ще се използва георадар, които ще изследва пластовете на пътищата без да има разрушения. „Всички желаят АМ“Хемус“ да се случи в най-кратки срокове и да е качествено, за да се развива Севера“, каза още инж. Венцислав Ангелов.

.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html