събота, 27 април 2024 г.

Директорът на БНТ Емил Кошлуков се извини заради предизборните изцепки в ефир

Кадър БНТ
Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков се извини в профила си във Фейсбук на журналистите и зрителите на обществената телевизия заради нивото на предизборния дебат. Припомняме, политици от извънпарламентарни партии се държаха на кръчмарско ниво и много хора реагираха гневно, че не е редно една държавна медия, която се издържа с парите на данъкоплатците, да допуска това. Шефът на БНТ Емил Кошлущовоправда присъствието на конспиратори и политици с крайни мнения в ефира на БНТ със задължаващите клаузи в Закона за радиото и телевизията. По-конкретно той визира член 189, алинея трета от Закона за изборния кодекс.

“Може би трябва отново да припомним, че според последните промени в Изборния кодекс, в БНТ сме длъжни да предоставим еднакво време на всички партии. Това е член 189-ти, алинея трета в закона. А редът на участията се определя с жребий от ЦИК. Така че работим с материали на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива трябва да показваме. Или както обича да казва Остап Ибрахимович в подобни ситуации, тук определено не е Рио де Жанейро. Благодаря на колегите за търпението им, искрено се надявам, че в следващото народно събрание ще ни чуят вече и ще променят тази недомислена поправка. Предизборната кампания в медиите не бива да уврежда психичното здраве на нацията. Извинявам се на засегнатите ни зрители, на Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева специално”, написа в профила си в социалната мрежа Кошлуков.

В ефир в предаването на живо „Референдум“ с водеща Добрина Чешмеджиева се скараха Боян Расате от Български национален съюз – НД и Симеон Славчев от МИР. Темата беше Русия, а в ябълката на раздора се превърна Паметника на съветската армия и споровете дали да се премести. Разгорещен в спора, Расате нарече Славчев “чехъл” и „мижитурка“ и дори заговори за “обесване на продажниците”.

Няколко дни по-късно в предаването „Панорама“ с водещ Бойко Василев пак Боян Расате се закани на бившият вътрешен министър и сега представител на „Левицата“ Румен Петков, че ще го „шамароса“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html