понеделник, 29 април 2024 г.

Чарлз покани Хари на коронацията

Принцът беше лишен от имот, който му бе подарък от Елизабет II

Крал Чарлз III покани принц Хари и съпругата му Меган Маркъл на коронацията си, която ще се състои през май. Блудният син обаче гордо запази мълчание и засега отказва да разкрие дали възнамерява да присъства на знаменателното събитие.

Младото семейство започна поредица от атаки срещу кралската фамилия през последните две години. Върхът на сладоледа беше автобиографичната книга на Хари „Резервен“, в която той извади доста кирливи ризи и разобличи роднините си като егоисти и лицемери. Самата коронация ще се проведе на 6 май и ще се следи с интерес от милиони хора във Великобритания и света.  Датата съвпада с четвъртия рожден ден на Арчи – синът на Хари и Меган.

Липсата на отговор вероятно е провокирана от новия разрив в отношенията между членовете на кралското семейство. Миналата седмица от двореца обявиха, че имението Фрогмор – сватбен подарък от покойната кралица Елизабет II за Хари и Меган, ще им бъде отнето. В разкошния имот вече ще живее братът на краля – принц Андрю. Той също е в „издънка“ заради креватните си приключения и бе изгонен от Бъкингам, но имението за него е един вид луксозна компенсация.

Така обаче Хари и Меган остават без свое местенце на Острова. Те живеят в слънчева Калифорния, но при редките си посещения във Великобритания отсядаха именно във Фрогмор. Сега, ако принцът иска да се върне на родна земя, ще трябва да спи при семейството си, с което той енергично се изпокара. Отнемането на имота много е разгневило Хари – още повече, че той му е подарък от покойната баба.

Решението за отнемането на имота беше обявено същата вечер, в която Хари говори открито за употребата на наркотици с д-р Габор Мейт. Интервюто, което се проведе онлайн, беше описано като „интимен разговор“ на тема „живот със загуба и лично изцеление“. Пред д-р Мейт принцът заяви, че не се чувства като жертва в сложните отношения със семейството си. Той разкри, че е настоявал заедно да започнат да ходят на терапия, за да се разбират по-лесно.

„Изведнъж разбрах, че съм научил нов език. И ми се стори, че хората, от които бях заобиколен, не го говорят“, каза Хари за отношенията със семейството си, след като в живота му се е появила съпругата му Меган. Това го накарало  да се почувства отдалечен от най-близките си, въпреки че същевременно е бил начинът да си осигури по-автентичен живот и да стане по-добър баща на децата си.

Хари призна още, че именно съпругата му Меган му е помогнала да се отърси от кралския начин на живот, където той се е чувствал в капан. Общуването с нея разширило мирогледа му. „Нито един от елементите в живота ми не би бил възможен, без да го видя за себе си“, допълни Хари. В интервюто той каза още, че е изпитал огромно облекчение, след като книгата му „Резервен“ беше публикувана.

Принцът каза още, че е много по-щастлив от живота, който е изградил за себе си и близките си, но призна, че се чувства все по-отдалечен от семейството си и че това в действителност го натъжава.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html