понеделник, 29 април 2024 г.

Седем души загинаха при атака с дрон в Източна Сирия

Снимка: БГНЕС

Седем души загинаха при атака с дрон срещу оръжеен завод в Източна Сирия, свързан с проирански групировки, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес. Сред жертвите има и цивилни.

„Седем души бяха убити, а 15 са ранени в Дейр аз зор при удар с дрон срещу оръжеен завод и срещу камион, натоварен с оръжия“, свързани с проирански групировки, заяви пред АФП Рами Абдел Рахман, ръководител на базираната в Обединеното кралство неправителствена организация. Според него са убити трима афганистанци, които са членове на проиранска групировка, и четирима сирийци, трима от които цивилни.

Сирийските държавни медии не съобщиха за атаката с дрон, но сирийската новинарска агенция САНА предаде, че „трима души са загинали и седмина са били ранени при експлозия на мина“, заложена от терористичната организация „Ислямска държава“ още през периода, в който е контролирала Дейр аз Зор. Освен това САНА публикува снимки на сграда и на камион, на които са нанесени сериозни щети.

Сирийският център за наблюдение на човешките права заяви, че ударът е бил нанесен по част от града, намираща се под контрола на сирийското правителство, в която има резиденции на командири от иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция и на членове на ливанското движение „Хизбула“ – организации, които са в съюзни отношения със сирийския режим.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html