понеделник, 29 април 2024 г.

Разширяват видеонаблюдението в Борисовата градина в София

Снимка: БНР

Разширяват видеонаблюдението в Борисовата градина в София. Това предложение ще бъде разгледано утре на Столичният общински съвет (СОС), съобщи БНР. Средствата за проекта бъдат осигурени от Специализирания общински приватизационен фонд.

Съгласно устройствения правилник, наблюдението на територията на общинските обекти, свързани със системата за видеонаблюдение, се извършва от дирекция „Сигурност“. Тя създава и актуализира база данни за събития от наблюдаваните обекти, обменя информация със СДВР, свързана с констатирани правонарушения, приема, обработва и анализира постъпили сигнали от Националната система 112.

Парк „Борисова градина“ се намира на територията на три софийски района, припомнят вносителите. Той е любимо място за отдих и спорт на столичани. В парка са изградени детски площадки с игрални съоръжения, спортни и др. обекти. Ежедневно в парка има много хора, като се провеждат и различни по характер и посещаемост масови мероприятия, включително и срещи между професионални футболни клубове.

Обстановката в парка е много динамична и има предпоставки за извършване на вандалски прояви и увреждане на общинско имущество. За повишаване на нивото на контрол и сигурност на средата е необходимо съществуващата система за видеонаблюдение да бъде разширена в частта от Езерото с лилиите до бул. „П. Яворов“.

Прогнозната стойност за изграждане на система за видеонаблюдение е в размер до 160 000 лв. (сто и шестдесет хиляди лева) с ДДС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html