понеделник, 29 април 2024 г.

Германия иска да приветства възможно най-скоро страните от Западните Балкани в ЕС

Снимка: БГНЕС

Олаф Шолц заяви, че Германия иска да приветства възможно най-скоро страните от Западните Балкани в Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Албания отбелязва добър напредък към членството в блока, заяви Шолц на пресконференция с албанския министър-председател Еди Рама.

„Двустранните отношения между Германия и Албания са отлични“, оцени още той и добави, че неговото правителство ще остане „надежден партньор“ в стремежа на Тирана да се присъедини към ЕС.

Албанският премиер Еди Рама пристигна на официално посещение в Берлин, в чийто фокус е поставена ролята на Албания като домакин на следващата среща на върха на Берлинския процес. По информация на Евронюз Албания тя ще се проведе на 16 октомври.

Той се спря на въпроса за европейския план за нормализиране на отношенията между Косово и Сърбия и заяви, че Албания силно го подкрепя, допълва вестник „Данас“.

„Това е много съдържателен и реалистичен план. Той донася дълго очакваната и необходима нормализация на отношенията между двете страни и те би трябвало да подходят към него сериозно“, каза албанският премиер.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html