понеделник, 29 април 2024 г.

Високо напрежение между Борис Бонев и ГЕРБ заради фалшива снимка

Снимка: Фейсбук

Публикация във Фейсбук на лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев, предизвика вълна от коментари в социалната мрежа. Набъркаха се ПП ГЕРБ, фотографът Виктор Димчев и видни експерти по обработка на

Собственикът на фирмата, извършваща бавния и некачествен ремонт на трамвайното трасе по бул. Цар Борис III е задържан заради обвинения в принуда, а офисите му се претърсват. Става дума за същата групировка, на която бяха възложени и инхаус поръчките от държавната компания „Автомагистрали“ за 1,2 млрд. лв., а готови магистрали няма.

Това е поредният скандал в строителството на публична инфраструктура, което под диктата на ГЕРБ стана синоним на бавно, скъпо и крайно некачествено. Дали тази полицейска акция ще доведе до справедливост, предстои да видим. Но едно е задължително – най-сетне да се въведе черен списък на фирмите, които строят некачествено, както позволява и европейското законодателство. Само така, веднъж завинаги ще спрем изтичането на нашите пари за пътища, които са опасни и се разпадат.

И да, на снимката са чисто новите релси на бул. Цар Борис III, които според фирмата и Столична община са си повече от наред…“, написа Борис Бонев, прикачвайки снимка, на която се виждат криви релси.

„Много зле скалъпена фалшива новина!  При това от човек с претенции за ”висок морал” …, отговориха от официалната страница на ПП ГЕРБ, прилагайки актуален кадъра от трамвайната линия.

„ГЕРБ са загубили връзка с реалността“, отговори им Бонев. 

„Обвиняват мен в манипулация, защото показвам кривите релси на чисто новото трамвайно трасе по бул. Цар Борис III, за което платихме 50 млн. лв. И „доказателството“ според тях е снимка от съвсем друг участък. Предлагам всеки да се разходи между Руски паметник и Пирогов, за да се убеди сам кой лъже и кой е „фейк“.

Но по-интересното е кого защитава ГЕРБ в своите официални позиции? Задържаният вчера Велико Желев, чиято фирма сътвори тези криви релси, или Фандъкова, под чието ръководство се случиха същите криви релси? За тях явно общественият интерес, контролът на ремонтите и санкциите за некачествено строителство нямат значение. Важни са сделките и усвояването.

Затова тази есен ще загубят катастрофално София. Защото ни лъжат в очите, защото са нечестни с гражданите, защото не ги е грижа за нашия град. За тях София е личен банкомат, от който теглят милиони. Софиянци това го виждат навсякъде, независимо колко глупави колажи пуснат в страницата си. И няма да им го простят“.

Фотографът Виктор Димчев направи разбор на кадъра и дали той е „пипан“:

„Курс по фотография при Борето Бонев и Гергин.
Запомнете, колеги фотографи:
КОГАТО се снимат релси в подобно приближение, оптиката ПОКАЗВА изкривяванията и отклоненията в успоредните линии.
Моля всички фотографи, снимачи и колеги да се фокусират върху това и да го помислят пак.
Специално се сещам за едни много отдадени колеги, които вярват на подобни глупости.
Учете ги тези неща, бе колеги!“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html