понеделник, 29 април 2024 г.

Условна присъда за шофьор, блъснал и причинил смъртта на мъж в инвалидна количка

Снимка: БГНЕС

Съдът в Кюстендил постанови наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца с тригодишен изпитателен срок за пътно произшествие, при което е загинал мъж в инвалидна количка, след като бил блъснат от автомобил, съобщиха от съда.

Съдът е признал Б. И. (60 г.) за виновен в нарушение на Закона за движение по пътищата, като е причинил по непредпазливост смъртта на Б. Б.(58 г.). Инцидентът е станал през ноември 2019 година, около 18:00 часа, по пътя между селата Копиловци и Шишковци, община Кюстендил. По данни на разследващите инцидента, мъжът, който се е придвижвал с механична инвалидна количка, е бил облечен с тъмни дрехи и се е движел по средата на пътното платно. Той е бил потребител на Дома за хора с увреждания „Ильо Войвода“ в Кюстендил. Шофьорът на лекия автомобил пък се е движел с разрешена скорост.

След произшествието шофьорът на автомобила е направил всичко, зависещо от него, за оказване помощ на пострадалия, уточниха от съда. Въпреки това блъснатият мъж е починал още същия ден.

Съдът наложи на подсъдимия и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 6 месеца, а присъдата може да се протестира и обжалва пред Софийски апелативен съд в 15 – дневен срок, допълниха от съда.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html