понеделник, 29 април 2024 г.

Николай Милков прие новоназначения посланик на Гърция Алексиос Либеропулос

Снимка: Министерство на външните работи

Николай Милков прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Гърция в Република България Алексиос Мариос Либеропулос, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си. В рамките на срещата бе потвърдено отличното ниво на отношенията между двете страни, техния стратегически характер и значение не само в двустранен, но и в регионален план.

По време на разговора министър Милков изрази съболезнования във връзка с жертвите от влаковата катастрофа в Гърция.

Сред обсъдените теми бяха възможностите за разширяване на сътрудничеството в приоритетни области като енергийната и транспортна свързаност и търговско-икономическите отношения.

Министър Милков благодари за подкрепата на Република Гърция в процеса на присъединяване на България към Шенгенското пространство. Той пожела успех на посланик Либеропулос и изрази увереност, че двете страни ще продължат да надграждат постигнатите успехи във всички сфери на взаимен интерес.

Антени.инфо припомня, че на 22 декември миналата година служебният заместник-министър на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивните писма на посланика на Република Гърция у нас Алексиос Мариос Либеропулос.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html