понеделник, 29 април 2024 г.

Костадин Костадинов призова българите да избират свободата всеки ден

Снимка: БГНЕС

Костадин Костадинов призова всеки българин всеки ден да избира свободата. Това се посочва в съобщение от пресцентъра на партията. Призивът му е по повод националния празник на България – 3 март.

Според него през последните няколко години празникът е станал жертва на посегателства. Опитите да бъде осквернен, да бъде охулен, да бъде поруган обаче постигнаха точно обратния ефект, посочва Костадин Костадинов.

„И 3-ти март от един празник, който се беше вписал доста рутинно в традиционния празничен календар на българския народ, изведнъж отново изпъкна, защото 145 години по-късно е трудно да си представим дори как са се чувствали нашите далечни прадеди, когато са усетили за първи път свободата“, отбелязва той.

„На днешния ден обаче трябва да си спомним по-важното, че свободата, както я имаме днес, можем утре да я нямаме. Свободата не е даденост. За нашата свобода са загинали десетки хиляди български и руски войници по време на Руско-турската освободителна война. Нашата родина е построена върху костите на още десетки и стотици хиляди българи, които дадоха живота си за обединението на разпокъсаните български земи.  Днес ние трябва да си припомним, че за да я има България и всеки един от нас трябва да прави жертви“, отбелязва Костадин Костадинов.

„3-ти март е денят на българската свобода. 3-ти март е денят, в който всички ние си припомняме, че сме свободен народ, и 3-ти март е денят, в който трябва да се сещаме, че ако искаме, можем да бъдем още по- свободни, защото днес свободата ни до голяма степен е химера. Затова ние от „Възраждане“ призоваваме всеки един българин във всеки ден да избере свободата, да защитава свободата“, казва още лидерът на партията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html