понеделник, 29 април 2024 г.

Ергенът Евгени Генчев е отраснал на село

Евгени Генчев

Най-желаният мъж – виртуозният пианист Евгени Генчев, за чието сърце се борят тазгодишните красавици в романтичното шоу „Ергенът“, е отраснал на село, пише „Галерия“. Нашенецът, който от години живее и работи зад граница, е бил пръв помощник на своите баба и дядо, отдадени на градинарството. Като ученик той е обожавал да плеви градината, да сади зеленчуци и да оре земята с домашния трактор. Като всяко дете вече известният български музикант имал своят буен нрав, белите никога не са му били пръв приятел, но пакостите за забавление били абсолютната му сила. Никога не е имал спор с възрастните, които първи забелязват потенциала му.

По-клавишите се пали на осем години. Случайно чува, че някой свири на пиано от съседската къща. Остава дълго време да слуша, след това отива на гости, а часове по-късно е категоричен, че иска родителите му да го запишат на уроци. Още тогава те знаят, че малкият Евгени е намерил своя път. Отделят необходимото време и средства, за да може малчуганът да се посвети на изкуството. По това време той едва ли подозира, че един ден ще излезе на една и съща сцена с величия като Том Джоунс и Лейди Гага. Изнася концерти на няколко континента и е носител на петнадесет международни отличия. Разбира се, това се дължи на подготовката. Новият ерген е завършил престижния лондонски колеж по изкуства Гилдхол, основан през далечната 1880 година. Любопитна подробност е, че в него учат едва 1000 студенти от над 70 страни. В престижната сграда са завършили знаменитости на музиката и драмата, сред които Даниел Крейг и Юън Макгрегър. От 2012 г. до 2016 г. сред учениците на световноизвестния пианист Ронан О’Хора е българинът. „Той винаги озаряваше стаята, когато влизаше в нея. Имаше блясък в очите. Въпреки изключителното си чувство за хумор е отговорно момче. Посветен е, работи усърдно. Знаеше колко важно е да се забавлява, защото забавлението трябва – и в живота, и в музиката. А той има и това в изобилие“, казва професорът за него.

След музиката, другото основно хоби на младока са тренировките. В фитнес залата или под открито небе той успява да се отърси от натрупаното напрежение. Добрата физическа форма му помага да се чувства по-добре и в творчески аспект.

Плановете му след финала на „Ергенът“ включват семинари. Пред близки и приятели, Евгени е споделил, че влиза във формата, от една страна, за да добие още по-голяма популярност, акцентирайки на таланта си, а от друга, за да преживее приятни емоции, без да разчита на късмета, че ще се срещне с жената на живота си. Вероятно обученията на пианиста и композитор ще бъдат в по-големите градове, като подробности за това все още липсват. Не е и ясно колко дълго ще се задържи творецът в родината.

Преди на замине за Турция, където се снима продукцията на Нова телевизия, Генчев издал на екипа, че не иска силиконова красавица и момичета като Благовеста Бонбонова и Виктория Капитонова, известни от първия сезон на формата – трябва да бъдат отхвърлени по време на кастингите. „За мен любовта е безрезервна отдаденост, лишена от его. Тя може да оцелее без слава, без пари, без влияние… „Ергенът“ за мен не е шоу, не е експеримент – за мен това е реалност“, коментира Генчев от малкия екран.

Сред претендентките, които се опитват да впечатлят сърцето на младия пловдивчанин, са  екзотична танцьорка, попфолк певица, фолклорна изпълнителка, модел, инфлуенсър, юрист, шампионка по карате, секретарка, учителка, редактор, маркетинг специалист, детегледачка, правителствен мениджър проекти, фармацевт, бизнес консултант, стюардеса, писателка на любовни романи, автомобилен търговец и автор есеист. След първите излъчени епизоди, зрителите не успяха да определят своя фаворитка, но за сметка на това споделиха острите си, дори критични коментари за повечето момичета. Първата, която остави Евгени безмълвен, бе Мони Зенгинер, същата сподели, че не я интересува нищо друго освен парите. Втората беше Пламена от Карнобат, която е първата по-пищна претендентка в риалитито. Бургаската учителка Ивелина Иванова също попадна под прожекторите, след като обяви, че работи на три места – твърдение, което мнозина поставиха под съмнение.

Най-голяма ярост отнесе обаче детегледачката Теодора, която на самия старт обсъди негативно останалите момичета. Източници на „Галерия“ твърдят, че нито една хубавица от буйния отбор няма да стигне до финала.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html