понеделник, 29 април 2024 г.

Българите от Западните покрайнини честват 3 март

Снимка: GLASPRES.COM

Сънародниците ни от Западните покрайнини отбелязват 3 март, каза в ефира на БНР журналистът от радио „Босилеград“ Петър Рангелов. Честването в Културно-информационния център там станало снощи с програма и поднасяне на венци пред паметника на Левски.

На площадката пред паметника на Васил Левски в Босилеград са сложени няколко български флага от родолюбиви местни жители. Директорът на КИЦ-а Иван Николов говори за празника 3 март в миналото и как се празнува и какво означава за българите днес. В изказването си припомни и за трудностите при отбелязването на празника от страна на КИЦ „Босилеград“ през последните няколко години, както и за важността на тези чествания.

В културната част от програмата участваха народната певица Костадинка Танчева, придружавана от акордеона на проф. Добромир Митев от Националната музикална академия „Панчо Владигеров“.

Присъстващите имаха възможност да чуят едни от най-хубавите патриотични български песни. В програмата участваха и учениците от музикалната секция, която се провежда в КИЦ „Босилеград“. Днес честване ще има и в Звонци и Цариброд, каза журналистът Петър Рангелов.

Снимка: GLASPRES.COM

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html