понеделник, 29 април 2024 г.

5621 са кандидатите за депутати за 240 места в бъдещия парламент

Снимка: БГНЕС

5621 са кандидатите за депутати за 240 места в бъдещия парламент, обяви говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева, цитирана от БНР. Част от мераклиите да влязат в НС са регистрирани в две листи.

Комисията все още обсъжда какви да са новите секционни протоколи, след като Административният съд отмени вписването на един ред на броят бюлетини от машините и хартиените. Днес или утре ще бъде взето решение то темата, обяви говорителят на комисията. Към момента образуваните секции в страната са 11 818. Те ще нарастват, тъй като не са образувани подвижните и в социалните институции.

Говорителят Росица Матева припомни, че от тази нощ започва предизборната кампания. „Като Централната избирателна комисия отправя призив към политическите партии и коалиции, към кандидатите и към независимите такива да водят една позитивна кампания, да спазват добрия тон и добрите нрави, и да спазват всички разпоредби на Изборния кодекс и на решенията на ЦИК.“

До 18 март се подават заявленията за гласуване по настоящ адрес и за гласуване с подвижна избирателна кутия от избирателите, а до 7 март – заявленията за гласуване в чужбина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html